Jeroen Pit Huis uitgeroepen tot zorggebouw van het jaar!

Tijdens de feestelijke uitreiking van de Architectenweb Awards 2022, op woensdagavond 12 oktober in het Keilepand in Rotterdam, is het Jeroen Pit Huis op het Amsterdam UMC-terrein bekroond als Zorggebouw van het Jaar 2022. De omgeving waarin ernstig zieke kinderen kunnen wennen aan de stap van ziekenhuis naar thuis is ontworpen door Concrete Architectural Associates.

Van het gebouw, vrijstaand op een groen deel van het Amsterdam UMC-terrein, heeft Concrete de plattegrond programmatisch opgeschoond en herbouwd met het doel van het Jeroen Pit Huis voor ogen. Hiermee kon de hele medische toerusting van een ziekenhuis in een thuisomgeving worden ondergebracht. Het huis bestaat uit acht huiselijke familie-appartementen rond zorg- en gemeenschappelijke ruimten, als een klein dorpje.

Het ontwerp van Concrete kan beschouwd worden als een gebouw in een gebouw. Het omhullende gebouw is speciaal ontworpen door ontwerpende architecten Brique Architecten en uitvoerende architecten TPAGH architecten. Het gebouw dat in het hart van dat gebouw gerealiseerd is, is ontworpen door concrete op basis van het programma dat samen ontwikkeld is met Stichting Het Jeroen Pit Huis, Stichting VanKarnebeek4Kids, Amsterdam UMC, Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis, Het Lindenhofje/Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam, en vele anderen…

Lees het volledige artikel op https://hetjeroenpithuis.nl/ons-huis-gekozen-tot-zorggebouw-van-het-jaar-2022/#

Image

Een bestendige transitie van ziekenhuis naar huis mogelijk maken voor kinderen met medische complexiteiten.

Dit onderzoek wordt financieel ondersteund door Zon-MW, Stichting Steun Emma en Stichting van Karnebeek4Kids.

Stacks Image 598_83
Contact

© 2022 H2M Contact