Nieuwe publicatie in CCE!

We zijn verheugd om ons nieuw gepubliceerde artikel aan te kondigen: Characteristics of Long-Stay Patients in a PICU and Healthcare Resource Utilization After Discharge.

Het onderzoek laat zien dat een klein percentage van kinderen op de kinder IC in het Erasmus MC, de lange liggers (>28 dagen) (LSPs), een aanzienlijk deel van de middelen op de PICU verbruikt wat betreft opnamedagen, hart-longmachine en kunstmatige beademingsdagen. Bovendien laten we zien dat veel van deze patiënten na ontslag van de PICU nog lang in het ziekenhuis moeten blijven en dat de meeste LSPs complexe zorgbehoeften hebben wanneer ze thuis zijn.

Hoewel het al tientallen jaren bekend is dat LSPs aanzienlijke middelen verbruiken, is er behoefte aan een duidelijk beeld van de kenmerken van de patiënten om gerichte en op maat gemaakte zorg te organiseren. In de discussie hebben we ons cohort vergeleken met een cohort van 15 jaar geleden om inzicht te krijgen in de veranderingen over de tijd. Bovendien speculeren we over wat het effect is geweest van de implementatie van de ICK-Transitie in het Sophia Kinderziekenhuis.

Link:https://journals.lww.com/ccejournal/fulltext/2023/09000/characteristics_of_long_stay_patients_in_a_picu.1.aspx

Auteur; Heleen Haspels, onderzoeker in het Erasmus MC en Amsterdam UMC

Image

Een bestendige transitie van ziekenhuis naar huis mogelijk maken voor kinderen met medische complexiteiten.

Dit onderzoek wordt financieel ondersteund door Zon-MW, Stichting Steun Emma en Stichting van Karnebeek4Kids.

Stacks Image 598_83
Contact

© 2023 H2M Contact