NVK en ESPNIC Congres 2023

Juni stond in het teken van o.a. congressen. Zo kreeg Heleen Haspels bij het Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) Congres de gelegenheid om een pitch te houden over de recent gepubliceerde Core Outcome Set (COS).

Daarnaast is er ook naar Athene afgereisd, voor het European Society of Paediatric and Neonatal Intensive Care (ESPNIC) congres. Bij de ESPNIC is de H2H studie gepresenteerd waar meer werd verteld over welke patiënten geschikt zijn voor eventuele transitie voorzieningen en wat momenteel obstakels zijn in het ontslag proces van ziekenhuis naar thuis in Nederland. Tijdens de discussie was er ruimte om verder in te gaan op het zorgconcept van het Jeroen Pit Huis en ook te spreken over de plannen voor de landelijke evaluatiestudie.

Op deze congressen was het opmerkelijk om te zien dat het belang van step-down / transitie voorzieningen in meerdere presentaties werd benadrukt. Het is inspirerend om te zien dat er veel verschillende initiatieven zijn om de transitie zorg te verbeteren voor kinderen met medische complexiteiten.

Op dit moment worden de onderzoeksresultaten van de H2H studie opgeschreven. Hierover later meer!

Image

Een bestendige transitie van ziekenhuis naar huis mogelijk maken voor kinderen met medische complexiteiten.

Dit onderzoek wordt financieel ondersteund door Zon-MW, Stichting Steun Emma en Stichting van Karnebeek4Kids.

Stacks Image 598_83
Contact

© 2023 H2M Contact