Officiële opening Jeroen Pit Huis

Op 11 mei 2022 werd het Jeroen Pit Huis, Transition Care Unit (TCU) in Amsterdam officieel geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima. Zij opende het huis met een keycard, die ze overhandigd kreeg van Tamara, een jonge chronisch zieke vrouw die inmiddels "alle hoeken van de ic kent". Na het openen van de deuren werd ze verwelkomd door de 11-jarige Bobbie van Ewijk. "Majesteit, het Jeroen Pit Huis is officieel geopend", zei hij vrolijk.

Tijdens de opening werd gesproken door onder anderen Vanessa Liem, zelf moeder van een ernstig chronisch ziek kind, Job van Woensel, hoofd Intensive Care bij het Emma Kinderziekenhuis en Emilie van Karnebeek, projectvoorzitter en weduwe van de naamgever Jeroen Pit.

Dagvoorzitter en mede initiatiefnemer Clara van Karnebeek, voor de gelegenheid gekleed in Jeroen Pit Huis kleuren, interviewde een aantal medewerkers waaronder Mattijs Alsem en Liz van de Riet, die zich vooral bezig houden met wetenschappelijk onderzoek om aan te tonen dat een TCU effectief is en een bestendige toekomst heeft.

Bij de gelegenheid waren ook diverse collega’s van andere UMC’s met een soortgelijke TCU waaronder Koen Joosten van het Erasmus MC en Esther van het Hoff van de Boeg in Nijmegen. Ook de patiëntenvereniging 2CU was goed vertegenwoordigd door Bettina Sandbergen en Sarike de Zoete. Gezamenlijk wordt beoogd een nieuw soort zorg te implementeren en Het Jeroen Pit Huis zou daarbij een voorbeeld van TCU zorg voor andere UMCs in Nederland of zelfs daarbuiten kunnen zijn.

Image

Een bestendige transitie van ziekenhuis naar huis mogelijk maken voor kinderen met medische complexiteiten.

Dit onderzoek wordt financieel ondersteund door Zon-MW, Stichting Steun Emma en Stichting van Karnebeek4Kids.

Stacks Image 598_83
Contact

© 2024 H2M Contact