TRANSIT studie van start!

Deze maand is de nieuwe studie TRANSIT van start gegaan. Het doel van deze studie is om de ervaring van ouders in kaart te brengen die in het Jeroen Pit Huis (JPH) zijn verbleven. Wat vinden ouders en/of verzorgers van het verblijf in het JPH? Wat gaat er goed en wat gaat er minder goed? Dit is belangrijk om te weten zodat we een idee krijgen van wat de (toegevoegde) waarde is van deze vorm van transitiezorg maar ook wat er nog verbeterd kan worden.

Promovenda Liz van de Riet heeft al veel onderzoek gedaan naar de ervaringen en behoeften van ouders in de transitiefase naar huis. Echter is er nog niet gekeken naar wat de ervaringen zijn van ouders en/of verzorgers die een tussenstap hebben gemaakt in een tussenvoorziening zoals het JPH.

Master student orthopedagogiek Nicole Skomorowski (op de foto) doet hier samen met promovenda Heleen Haspels en kinderrevalidatiearts Mattijs Alsem onderzoek naar. Ouders en/of verzorgers die in het JPH zijn verbleven en inmiddels thuis zijn worden geïnterviewd en wetenschappelijk geanalyseerd. De verwachting is dat we ongeveer 10-20 interviews houden. Later meer over onze bevindingen!

Auteur Heleen Haspels, onderzoeker Amsterdam Umc/Erasmus MC

Image

Een bestendige transitie van ziekenhuis naar huis mogelijk maken voor kinderen met medische complexiteiten.

Dit onderzoek wordt financieel ondersteund door Zon-MW, Stichting Steun Emma en Stichting van Karnebeek4Kids.

Stacks Image 598_83
Contact

© 2023 H2M Contact